Dorien is de 100 miljoenste klant van de Westerscheldetunnel: ‘Als hij snel tolvrij wordt, zou dat fijn zijn!’

VIDEOBORSSELE - Haar man zei nog: ga rond deze tijd op pad, dan maak je kans op de hoofdprijs. Zo viel Dorien Löwenthal uit Westdorpe dinsdagochtend bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel (WST) met haar neus in de boter. Uit de stoet passanten werd ze geselecteerd als 100 miljoenste klant.

,,Oh wat leuk. Prachtige bos hoor, ik neem hem mee. Heel veel succes en hopelijk wordt de tunnel in de toekomst tolvrij, dat zou heel fijn zijn”, schaterde Löwenthal toen ze een bos bloemen en dinerbon ter waarde van 100 euro in de handen kreeg gedrukt van WST-directeur Harald Schoenmakers. 

Koffie met een donut

Niet alleen Löwenthal viel in de prijzen. Het tunnelbedrijf stond klaar met honderd herbruikbare koffiebekers en een feestelijke donut waarop ‘100 miljoen passages’ was afgedrukt. Personeel schonk kort voor de uitreiking driftig koffie en thee in. De meeste reizigers sloegen een bakje troost echter af. Op een enkele vrachtwagenchauffeur na.

Dorien Löwenthal uit Westdorpe is dinsdag geselecteerd als 100 miljoenste passant.
Volledig scherm
Dorien Löwenthal uit Westdorpe is dinsdag geselecteerd als 100 miljoenste passant. © Johan Van Der Heijden

Zeventien jaar tot 100 miljoen passages

Het duurde zeventien jaar voordat de WST de 100 miljoen passages bereikte. Nadat koningin Beatrix op 14 maart 2003 de tunnel had geopend, tikte de teller op 17 juni de miljoenste klant aan. Daarna ging het rap. In 2004 kreeg de vijf miljoenste klant een attentie. Een jaar later zat de Westerscheldetunnel al op 10 miljoen passages. Na vijf jaar was dat aantal gestegen tot 25 miljoen.

De tunnelexploitant vierde op 14 maart 2013 het tienjarig jubileum, maar de kers op de cake kwam nog in 2012. Op 25 september klokten de tolgaarders de 50 miljoenste klant. Vier jaar later was het aantal tunnelpassages opgelopen tot 75 miljoen. Op 2 november 2018 kon er een bloemetje af voor de 90 miljoenste klant.