Volledig scherm
Het Engelse tattoomodel Lauren de Brock wordt geschoren door Hulster barbier Kjeld Van Riemsdijk. © Camile Schelstraete

Doorbreken van barrières tijdens Hulster tattoobeurs

HULST - De wereld van de tatoeages is een tweeledige. We zien ze op de armen van voetballers, maar tegelijk zorgt een zichtbare tatoeage voor een drempel tijdens het solliciteren. Hulst Tijd om de laatste barrières te doorbreken, vonden de organisatoren van de Tattoo, Retro & Vinylbeurs in Hulst dit weekend. Den Dullaert lijkt meer een Amerikaanse samenkomst van tatoeëerders, vinylliefhebbers en andere geïnteresseerden.

De rockabilly komt je tegemoet en valt als een warme jas over je heen. De muziekliefhebber kan er talloze bakken met platen afstruinen. Ook hebben 92 tatoeëerders uit de hele wereld hun naalden en inkt meegenomen.

Imago

Een paar decennia geleden terug waren tatoeages het domein van zeelieden, bikers en bajesklanten. Tegenwoordig wordt de tatoeage omarmd. Door de gestegen belangstelling groeide het aantal erkende tattooshops van 465 in 2009 naar bijna 1.200 nu.

Deze beurs is voor medeorganisator Sven Groenwals een logisch vervolg op deze ontwikkeling. "Het imago van tatoeages is gelukkig verbeterd, maar we zijn er nog niet. We zouden graag willen dat deze beurs een vrijplaats en brug wordt tussen de tattoo-neutrale persoon en de liefhebber." Liefhebbers lopen er zeker en de naalden maken overuren in de hal. En hoe druk ze ook zijn: iedereen staat open voor een praatje. Ook de Terneuzense tatoeëerder Gillis Verherbrugge die onder de naam Roze Barbaar een tatoeage zet bij een klant. Gevraagd naar zijn opvallende naam: "Ik houd van bloemen en enge dingen, toen was deze tegenstrijdige naam gauw bepaald." Je hoeft, platgezegd, niet meer Tattoo Bob te heten als studio. De eerste editie was volgens Groenwals een test om 'verder te werken aan het concept'.