Volledig scherm
De ravage na het ongeluk op de Tractaatweg, waarbij Mariela Battistella Kloet op 1 oktober 2016 haar vader verloor (archiefbeeld). © HV Zeeland

Doodrijder Westdorpe onvindbaar, rechtszaak uitgesteld

DEN BOSCH - De 25-jarige Mattheo M., die is veroordeeld voor het doodrijden van de 60-jarige P. Battistella uit Brouwershaven op de Tractaatweg bij Westdorpe, was onvindbaar. Pas een uur voor de zitting in hoger beroep meldde hij zich maandag bij zijn advocaat Mark Dunsbergen.

M. kreeg in januari een jaar cel voor het ongeval op 1 oktober 2016. Hoewel verboden, haalde hij iemand in, terwijl er een auto tegemoet kwam. Hij botste tegen de zijkant van de tegenligger. Die raakte in een slip en botste tegen een andere auto. De bijrijder uit Brouwershaven overleefde dat niet. M. ging in hoger beroep.
Hij verhuisde echter naar Duitsland en daarna naar België, waardoor niemand meer wist waar hij woonde. M. wist dus niet van de zitting. Tot maandag. 'Ja, ik wil er wel bij zijn', zei hij tegen Dunsbergen. Maar hij snapte ook wel dat het voor nabestaanden belangrijk kan zijn dat de zaak zonder hem zou worden afgehandeld. Dus dat vond hij ook wel goed. Alleen het gerechtshof vond het belangrijker dat de verdachte er zou zijn. De zaak is daarom aangehouden tot 10 februari. Tot teleurstelling van de nabestaanden. Die wilden de zaak graag afsluiten.