Volledig scherm
Onderzoek op de plaats waar de vermoorde vrouw werd gevonden. © Peter Nicolai

Dode vrouw Westdorpe: tientallen nieuwe tips

WESTDORPE - De politie in Nederland en België heeft het afgelopen weekend vele tientallen tips gekregen over de tot op heden onbekende doodgeschoten vrouw die eind juni in bij Westdorpe werd gevonden.

Volgens de politie gaat het om namen die al eerder zijn genoemd en nagetrokken, maar er zitten ook tientallen nieuwe namen bij. De meeste tips werden bij de Nederlandse politie gemeld. De cel Vermiste Personen van de federale politie in België kreeg de afgelopen dagen twintig tips. 

De onbekende vermoorde vrouw wordt dinsdagmiddag  in Terneuzen begraven. 

Een passerende boer ontdekte op 22 juni  haar geheel ontklede stoffelijk overschot in het struikgewas naast de Anthoniekade in Westdorpe. De vindplaats is pal op de grens en enkele tientallen meters van de het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Direct was duidelijk dat de vrouw door een  misdrijf om het leven was gekomen. De leeftijd van de vrouw - blank, rossig haar en bijna 1,60 meter - schat de politie op 50 tot 65 jaar. De vrouw droeg geen sieraden en had geen tatoeages. Het enige wat in de buurt werd gevonden was een vuilniszak met Franstalig opschrift. Op de vuilnis bleek haar dna te zitten.

In Nederland en België werd het publiek om informatie gevraagd, onder meer via het programma Opsporing Verzocht. Dat leverde 174 tips op, maar geen enkele leidde naar de identiteit van het slachtoffer. Afgelopen weekend gaf de politie meer informatie vrij over de vrouw, onder meer het feit dat ze is doodgeschoten. De hernieuwde aandacht heeft effect gehad. De politie is bezig om alle nieuwe  tips na te trekken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement