Volledig scherm
Bron vreemd geluid in binnenstad Terneuzen. © Harmen van der Werf

Dit vreemde geluid is al uren te horen in de Terneuzense binnenstad (video)

TERNEUZEN - Een 'lekker geluidje' was vanochtend (donderdag) ongeveer twee uur lang te horen in de Terneuzense binnenstad, alsof een klok constant aan het slaan was.

Maar het 'lekker geluidje' was niet afkomstig van een klok, maar van één van de geluidsinstallaties van de Oostsluis, de sluis die het dichtst bij de binnenstad ligt. De Oostsluis ondergaat tot 13 november een ingrijpende onderhoudsbeurt en wordt klaargestoomd om op afstand te worden bediend. Het testen van de geluidsinstallatie aan de Noordbrug hoorde daar kennelijk bij.

Hoe lang het geluid nog te horen zou zijn, kon niet één onderhoudsmedewerker in de buurt rond elf uur vertellen. "Als ik het draadje doorknip, is het zo afgelopen", zei er nog wel één maar hij deed het niet.

Om kwart over elf stierf de 'dingdong' opeens uit. En een half uur later was het weer terug...

Ook op Facebook wordt er gereageerd op het geluid. "Zwaar irritant. Al ruim 2 uur aan de gang pfff", reageert Angela Schoolmeester. "Omgeving serlippens buurt ook te horen!"schrijft Kimberley Reitsma. "Melodie lijkt erg veel op de film close encounters of the third kind Haha :P"

Een 'lekker geluidje' is donderdagochtend te horen in de Terneuzense binnenstad, alsof een klok constant aan het slaan is. Maar het geluid is niet afkomstig van een klok, maar van één van de geluidsinstallaties van de Oostsluis. Lees meer op: pzc.nl/1.6604916
  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.