Volledig scherm
© ThinkStock

Dikkebandenraces voorgerecht voor Vestingcross Hulst

HULST - Het voorprogramma van de Vestingcross in Hulst is begonnen. De komende weken dienen dikkebandenraces als voorgerecht voor de internationale veldrit die op 12 februari op en om de wallen verreden wordt.

Woensdag was de eerste race in natuurspeeltuin Fort Ravot in Sint Jansteen. Omdat de regen met bakken uit de hemel viel, was er slechts één deelnemer. "We hopen dat het de komende weken beter weer is, zodat er meer kinderen komen", vertelde coördinator Marc de Haas van Hulst in Beweging. Volgende week woensdag is de volgende dikkebandenrace, vanaf 14.00 uur bij de Liniedijk in Hulst. De woensdag daarop klinkt het startschot om 14.00 uur in de Clingse bossen en weer een week later is om 13.30 uur de start aan het Hof te Zandeplein in Kloosterzande. De laatste race is op 12 december in het bos aan de Bossestraat in Vogelwaarde, vanaf 15.30 uur. Deelnemers maken kans op gratis toegang tot de Vestingcross.

Daarmee houdt het nog niet op, want na de dikkebandenraces zijn er vijf weken lang mountainbikeclinics. Die worden gegeven door mountainbikevereniging X-Treme uit Goes. "We willen meer jongeren aan het fietsen krijgen", aldus De Haas.