Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Dierenkliniek Sas van Gent waarschuwt voor gif op straat

SLUISKIL - Dierenkliniek Sas van Gent waarschuwt honden- en kattenbezitters in Sluiskil en omringende dorpen voor gif op straat.

Bij de kliniek zijn zondag twee honden binnengebracht met vergiftigingsverschijnselen. Welk gif de boosdoener is, is niet bekend. Ook weet de kliniek niet waar en hoe de dieren het gif hebben binnengekregen. De kliniek heeft het vermoeden dat het in Sluiskil-dorp is gebeurd.

De kliniek waarschuwt dat ‘het niet onmogelijk is  dat op openbare plaatsen nog gif ligt (eventueel verstopt in vlees)’. Daarom raadt de kliniek mensen aan om hun hond aan de lijn en katten zoveel mogelijk binnen te houden.

Braken, diarree, trillen en (later) heftig stuiptrekken kan wijzen op vergiftiging. Mensen wordt aangeraden hun dieren in de gaten te houden en bij twijfel een dierenarts te bellen. Mits de dieren niet veel gif op hebben en op tijd worden behandeld, ‘hebben ze zeker kansen’, aldus de dierenkliniek Sas van Gent.

De twee honden die zondag zijn binnengebracht, krijgen een infuus en koolstof (om de gifstoffen te binden) en worden uitgebreid verzorgd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement