Volledig scherm
De 22-jarige Kyra van der Sluis uit Sint Jansteen is 'dierenoppas aan huis'. © Camile Schelstraete

Dierenartsassistente past thuis op uw huisdier

SINT JANSTEEN - Kyra van der Sluis (22) uit Sint Jansteen is sinds kort 'babysitter' aan huis voor dieren. Baasjes kunnen haar vragen hun huisdier te verzorgen en gezelschap te houden als zij weg zijn.

Het duurt even voor Miké op de schoot van Kyra van der Sluis (22) springt. De kat is dan ook al dertien jaar oud en doof. "Ze moet me zien, anders weet ze niet eens dat ik er ben", vertelt Kyra terwijl ze Miké aait. De kat is haar eerste oppasdier sinds ze in oktober besloot zichzelf aan te bieden als 'dierenoppas aan huis'. Kyra studeerde in 2014 af als paraveterinair dierenartsassistente aan Groenhorst Barneveld. "Het is moeilijk in deze regio een baan te vinden als dierenartsassistente. Ik heb een tijdje in een winkel gewerkt, maar ik wilde doen wat ik echt leuk vind en waar ik voor heb gestudeerd. Daarom besloot ik zelf iets op te starten."

"Of het nu katten, honden, konijnen, fretten of vissen zijn, ik ben bereid op ze te passen. Ook jonge dieren of gewonde beestjes vind ik geen probleem. De baasjes kunnen zelf kiezen hoe vaak ik langskom en hoe lang ik bij het dier blijf. Naast eten geven en knuffelen, maak ik ook hokken schoon. En ik laat honden uit van mensen die bijvoorbeeld de hele dag aan het werk zijn."

Kyra van der Sluis is te bereiken via facebook.com/dierenoppaskyra of kyravandersluis@hotmail.com.