Volledig scherm
PREMIUM
Eric Tissink van In Zaken in ‘Stal 13', de oude boerenschuur midden in Terneuzen die werd verbouwd tot modern kantoorpand. © Peter Nicolai

Deze oude koeienstal werd omgetoverd tot een modern kantoor in de Terneuzense binnenstad

TERNEUZEN - Op de steentjes in het voorportaal liepen tot zeventig jaar geleden nog koeien, achter de oude voederbak voor paarden staan nu bureaus en zelfs het originele trapje naar de hooizolder hangt er nog. Twee jaar duurde de ingrijpende verbouwing van een oude koeienstal naar een modern kantoorpand bij de Terneuzense binnenstad.

Met de drukke winkelcentra Kennedylaan-Oost en -West en een groot appartementencomplex als achterbuur is het lastig voor te stellen dat de komgrens van Terneuzen vroeger ophield bij de Verlengde van Steenbergenlaan. Oude panden daar werden gesloopt, maar een oude koeienstal uit 1931 bleef staan. Die was vroeger van Anteunis Dekker die er zijn ‘sleeperij en stalhouderij’ had. Naast koeien, paarden en varkens stalde hij daar ook zijn rouwkoets. De stal was daarna jaren eigendom van een ondernemer uit de buurt die het pand verhuurde als opslagruimte; het stond er vol met rommelmarktspullen.