Volledig scherm
© PZC

D&T: blauwe zone in Breskens
slechts deel van het jaar

BRESKENS - Automobilisten die in Breskens hun parkeerschijf in een ‘blauwe zone’ niet goed zichtbaar achter de ruit leggen, krijgen een boete van 104 euro. Dat is wel erg veel, vindt de fractie van D&T in de Sluise gemeenteraad.

Een aantal inwoners van Breskens moest er onlangs aan geloven toen controleurs geen schijf achter de voorruit aantroffen waar dat wel moest. De 'daders' krijgen een boete van 95 euro, plus nog eens 9 euro administratiekosten. Een ‘gewone’ parkeerboete – na het niet kopen van een kaartje – kost ‘slechts’ 60 euro, en daarover heerst in het kustdorp onbegrip, constateert D&T. 

De fractie wil nu van B en W weten waar dat verschil vandaan komt en oppert om de ‘blauwe zone’ slechts een deel van het jaar te laten gelden, zoals ook het geval is voor betaald parkeren aan de kust. D&T roept het college op daarover in gesprek te gaan met de ondernemers in Breskens. Ook vraagt de fractie zich af of het nu echt nodig is om in de rustige wintermaanden in Breskens te controleren op het plaatsen van parkeerschijven.

Het Sluise college moet nog antwoorden op de vragen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement