Volledig scherm
© PZC

D&T: blauwe zone in Breskens
slechts deel van het jaar

BRESKENS - Automobilisten die in Breskens hun parkeerschijf in een ‘blauwe zone’ niet goed zichtbaar achter de ruit leggen, krijgen een boete van 104 euro. Dat is wel erg veel, vindt de fractie van D&T in de Sluise gemeenteraad.

Een aantal inwoners van Breskens moest er onlangs aan geloven toen controleurs geen schijf achter de voorruit aantroffen waar dat wel moest. De 'daders' krijgen een boete van 95 euro, plus nog eens 9 euro administratiekosten. Een ‘gewone’ parkeerboete – na het niet kopen van een kaartje – kost ‘slechts’ 60 euro, en daarover heerst in het kustdorp onbegrip, constateert D&T. 

De fractie wil nu van B en W weten waar dat verschil vandaan komt en oppert om de ‘blauwe zone’ slechts een deel van het jaar te laten gelden, zoals ook het geval is voor betaald parkeren aan de kust. D&T roept het college op daarover in gesprek te gaan met de ondernemers in Breskens. Ook vraagt de fractie zich af of het nu echt nodig is om in de rustige wintermaanden in Breskens te controleren op het plaatsen van parkeerschijven.

Het Sluise college moet nog antwoorden op de vragen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.