Corrie de Hoon met in haar hand een nonnetje en Corrie van den Broek toont een bedje en een kinderstoel. Hun miniatuurpoppenhuizen zijn te bezichtigen in het schoolmuseum Schooltijd in Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Corrie de Hoon met in haar hand een nonnetje en Corrie van den Broek toont een bedje en een kinderstoel. Hun miniatuurpoppenhuizen zijn te bezichtigen in het schoolmuseum Schooltijd in Terneuzen. © Anne Hana

De wondere wereld van poppenhuizen: ‘Een tandpastadopje? Dat is een bloempotje!’

TERNEUZEN - Een tandpastadopje? Bewaren! Dat is een bloempotje in wording. Corrie de Hoon en Corrie van den Broek bekijken de wereld met heel andere ogen. Alledaags materiaal toveren ze om tot gedetailleerde poppenhuizen en miniaturen.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”