Volledig scherm
© SXC

De Uitkomst gaat nog één keer open voor reünie Jeugdclub Breskens

BRESKENS - De deuren van De Uitkomst in Breskens gaan op zaterdag 27 januari voor het laatst open. Stichting Jeugdclub Breskens houdt er een reünie voor leidinggevenden en vrijwilligers.

Lang voor het begrip 'multifunctioneel centrum' zelfs nog maar bestond, was er het kerkcentrum aan de Langeweg. Verenigingen, muziekgezelschappen, toneelclubs en Jeugdclub Breskens: alles en iedereen maakte gebruik van De Uitkomst, dat decennia letterlijk een uitkomst was. Er werd vergaderd, gefeest, gerouwd, gegymd, gebreid en gekaart. Sinds de komst van mfc De Korre staat het gebouw er verloren bij, tot de jeugdclub er nog één keer neerstrijkt: de gemeente Sluis kocht het gebouw vorig jaar van de hervormde kerk en maakt het verkoopklaar.

Oud-voorzitster van de club, Marianne van de Velde, kwam met oud-leidsters Anky Trihou en Netty Lockefeer in contact met andere leiders en vrijwilligers. Ze blikt alvast even terug met notulen uit de jaren zestig. “Toen was het nog de Jeugdraad, een organisatie van de Nederlands Hervormde Kerk. We organiseerden ook vaak een jeugdkamp met kinderen uit omliggende plaatsen." Ze hoopt dat veel mensen afkomen op de reünie op de bijzondere locatie. “Ook ondersteuners bij kampen of andere activiteiten zijn welkom en we zijn op zoek naar foto's."

Deelname bedraagt vijftien euro. Opgeven voor 20 januari via reunieclubwerk@zeelandnet.nl. Het clubwerk Breskens is op woensdagmiddagen nog steeds actief, in De Korre. 

  1. Cel en taakstraffen geëist voor afranseling in Hulst

    Cel en taakstraf­fen geëist voor afranse­ling in Hulst

    MIDDELBURG – Tegen zowel de 38-jarige Sassenaar J. S. als zijn stiefzoon F. E. (23) is maandag in Middelburg een celstraf van vier maanden geëist. Zijn tweede stiefzoon, de 21-jarige J. E. en zijn 20-jarige vriend R. T. uit Hulst hoorden elk een taakstraf van 180 uur tegen zich eisen. Het viertal zou in de avond van 28 januari vorig jaar een Hulstenaar een enorm pak slaag hebben verkocht, waarbij zelfs een ketting werd gebruikt.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist voor poging doodslag in Oostburg

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist voor poging doodslag in Oostburg

    MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg vindt dat de 37-jarige D. B. uit Oostburg moet worden ontslagen van rechtsvervolging en tbs met dwangverpleging opgelegd moet krijgen. B. wordt ervan verdacht op 5 augustus vorig jaar een medebewoner in een woning voor beschermd wonen in Oostburg met een mes in de borst te hebben gestoken. Het mes miste het hartzakje op enkele millimeters. Een poging doodslag, oordeelde officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk.