Volledig scherm
Kinderen van alle jaargangen kwamen juf Annelies Geene (links) feliciteren, enkele van hen zitten nog op de opvang. © Camile Schelstraete

De Tivoli: van nul naar 140 kids in tien jaar tijd

HULST - Kinderopvang De Tivoli uit Hulst viert jubileum met een reünie met de baby’tjes van vroeger. Annelies Geene, oprichtster van De Tivoli, vierde het tienjarig jubileum van haar kinderopvang zoals ze ook haar reguliere dagen vult: tussen de kinderen. En aangezien het feest een reünie betrof, waren het nu wel héél veel kinderen.


Geene begon haar kinderopvang in 2006 in haar verbouwde garage van haar huis aan d’Ouwe Tivoliweg. Ze paste toen op tien kinderen. Al na een jaar werd de garage te klein en werd een serre aangebouwd ten behoeve van de kinderopvang, maar na een paar jaar was ook deze ruimte te klein.

Huis aan de overkant

Toen in 2010 het vrijstaande huis tegenover hun woning te koop kwam, aarzelden Annelies en haar echtgenoot Peter geen moment en ze kochten het pand. Niet voor zichzelf, maar om dáár De Tivoli in onder te brengen. „Heel belangrijk was het voor ons dat we weer opvang konden bieden in de huiselijke sfeer, waar we zo bekend om staan.” De nieuwe locatie werd liefdevol Het Tivolihuis genoemd en zo’n zestig kinderen kwamen er over de vloer.

Inmiddels vangt De Tivoli zo’n 140 kinderen op, aangezien ze ook het peuterspeelzaalwerk en de voor-, tussen- en naschoolse opvang verzorgen van de basisscholen Nobelhorst en De Wereldboom. Deed Geene tien jaar geleden nog de opvang alleen, ze heeft nu negen personeelsleen. „Zonder hen zou het allemaal niet lukken, we hebben de liefste en betrokken leidsters, vind ik.”

Reünie

De reünie in De Bourgondiër in Absdale zou eigenlijk een verrassing zijn voor Geene, maar Peter had het toch maar verklapt. Zo’n tweehonderd gasten, de baby’tjes van vroeger en hun ouders, kwamen Geene feliciteren. Ze konden meedoen aan een ballonnenwedstrijd en een echte brandweerauto van binnen en buiten bekijken. De reünie werd bezocht door kinderen die nu nog door De Tivoli worden opgevangen, maar ook waren er kinderen die wat korter bij De Tivoli zijn geweest. Desondanks heeft de aanpak wel indruk gemaakt: „Ik heb me daar echt nooit verveeld!”