Volledig scherm
Het Zeldenrust-Steelantcollege. © Google Streetview

De Rede en ZSC kunnen samen in Terneuzen

TERNEUZEN - Stedelijke scholengemeenschap De Rede kan samengaan met christelijke scholengemeenschap Zeldenrust-Steelantcollege (ZSC) in Terneuzen.

De Terneuzense gemeenteraad heeft hier dinsdagavond in een raadscommissie mee ingestemd. Het openbaar voortgezet onderwijs verdwijnt daarmee uit Zeeuws-Vlaanderen. De fusieschool krijgt een protestants-christelijke/rooms-katholieke identiteit, maar, benadrukte waarnemend directeur Piet de Witte van De Rede als inspreker in de raadscommissie, de algemene toegankelijkheid voor leerlingen en docenten is en blijft gegarandeerd.

Goed onderwijs

Het behoud van goed kwalitatief voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen is het belangrijkste en dat wordt bereikt met de fusie van de twee scholen in Terneuzen, was de algemene teneur in de raadscommissie. ,,En we moeten nu doorpakken'', aldus PvdA'er Cees Liefting.

GroenLinks-raadslid Ernst Jonker en zijn D66-collega Peter de Kraker sputterden nog wat tegen. Zo wees Jonker erop dat wordt gesproken over 'streven naar algemene toegankelijkheid' van de fusieschool. 'Streven' is te vrijblijvend, volgens Jonker, algemene toegankelijkheid moet hét uitgangspunt zijn. Toch durfden ook Jonker en De Kraker niet zo ver te gaan tegen te stemmen.

Fusie

Wethouder Sonja Suij meldde nog dat donderdag het transitieplan voor de middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen - ook het Reynaert College in Hulst en het Zwin College in Oostburg - door alle partijen zal worden vastgesteld, is de bedoeling. De fusie is 1 augustus 2018 voorzien. Over (ver)nieuwbouw voor de fusieschool in Terneuzen, zoals De Rede en ZSC wensen, is overigens nog geen duidelijkheid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement