Bianca de Smet en Gerdie Verhelst van Kledingbank Zeeand in Terneuzen. FOTO: © Boaz Timmermans/Fos Fotografie
Volledig scherm
PREMIUM
Bianca de Smet en Gerdie Verhelst van Kledingbank Zeeand in Terneuzen. FOTO: © Boaz Timmermans/Fos Fotografie © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

De kledingbank is net een gewone winkel, met het grote verschil dat alles gratis is: ‘We hebben niet eens een kassa’

TERNEUZEN - Wie geld genoeg heeft om kleren te kopen, komt er nooit. De Kledingbank is, net als de voedselbank, louter voor mensen die het niet breed hebben. Vandaar de open dag op 15 februari. Ook mensen met geld zijn welkom.

De Terneuzense Kledingbank is gevestigd in de Noordstraat, in een winkelpand waar voorheen Giraffe gevestigd was. ,,Lichtland heeft hier ook gezeten. Vandaar dat er zoveel lampen zijn", Gerdie Verhelst, teamleider van de kledingbank, wijst naar de vele spots in het plafond. De rekken hangen vol jassen, broeken, schoenen. De uitstalling is verzorgd. Het enige waarin de Kledingbank mogelijk verschilt met een reguliere kledingzaak is de entree. 

Die ligt uit de loop, aan de achterkant en is bereikbaar via een steeg. ,,Dat is een opzettelijke keuze", verklaart Verhelst. ,,Het is nog steeds iets waar mensen niet mee te koop willen lopen. Er is toch een schaamte om naar de Kledingbank te gaan. Dat zien we ook wel eens aan pubers. Die gaan hangen als ze binnenkomen, ze willen er niet zijn. Maar naar verloop van tijd, als ze zien wat we hier hebben, dan ontdooien ze toch wel.”