Volledig scherm
© Camile Schelstraete

De Cloedt deelt boek Hedwigepolder uit aan kamerleden

TERNEUZEN - Gery de Cloedt, eigenaar van de Hedwigepolder, deelt maandag het boek 'Staart van de Walvis' uit aan alle leden van de Tweede Kamer.

In het boek 'over het gesol met de Hedwigepolder' komt een rapport aan de orde dat Henri Haverkamp, oud ambtenaar van de provincie, zou hebben gemaakt over de Vaargeul Walvischstaart.  Als die vaargeul zou worden gebruikt voor de scheepvaart, zou dat zoveel natuurwinst opleveren dat de Hedwigepolder niet onder water hoeft. Volgens de provincie heeft dat rapport nooit bestaan. De Cloedt hoopt met zijn actie te bereiken dat er snel een onderzoek komt 'dat de onderste steen boven haalt'

Kamerlid Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) stelde vrijdag al kamervragen over hetzelfde onderwerp. Hij wil ook onderzoek naar een mogelijk rapport van Haverkamp en vraagt het ministerie van Infrastructuur en Milieu om opheldering.

Het boek 'Staart van de Walvis' is geschreven door oud-journalist en oud-Statenlid Johan Robesin. Hij betoogt dat de ontpoldering van de Hedwigepolder één groot complot is, opgezet door de Vlamingen en bedoeld om de haven van Antwerpen verder te laten groeien. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement