Volledig scherm
Rudi Crombeen, directeur Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. © WACONimages

‘De bibliotheek in Axel dicht? Daar klopt niets van!’

AXEL - Het is volkomen uit de lucht gegrepen dat Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen de vestiging in het voormalige stadhuis van Axel zou willen sluiten.

Rudi Crombeen, directeur van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, laat dit weten in reactie op uitlatingen van leden van de stadsraad Axel vorige week in deze krant. Gealarmeerd door het beperken van de openingstijd van de gemeentebalie in Axel stelde Stefan Wiedenhof, penningmeester van de stadsraad, dat de bibliotheek op termijn ook uit Axel zou kunnen verdwijnen. De opening van een moderne, nieuwe bibliotheek op de Kop van de Noordstraat in de Terneuzense binnenstad zou volgens hem ‘een uitgelezen moment’ zijn.

Klopt niets van

Crombeen heeft dit even laten bezinken, maandag belde hij erover. ,,Ik heb geen idee waar ze dat vandaan halen, maar er klopt absoluut niets van. Ik heb het nog gecheckt bij de gemeente en ook daar wordt er helemaal niet over nagedacht. We zouden ook wel gek zijn om de bibliotheek in Axel te willen sluiten. Axel is de derde grootste woonkern van Zeeuws-Vlaanderen, na Terneuzen en Hulst.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement