Volledig scherm
D66 wil een tweede coffeeshop in Terneuzen, naast het bestaande Miami. © Peter Nicolai

D66 Terneuzen wil tweede coffeeshop

TERNEUZEN - D66 Terneuzen wil een tweede coffeeshop in Terneuzen, staat in het programma voor de raadsverkiezingen van 21 maart.

Sinds de sluiting van Checkpoint eind 2008 telt Terneuzen nog één coffeeshop, Miami. D66 vindt dat daar een tweede bij moet komen om de kwaliteit van de verkochte softdrugs beter te kunnen garanderen en eisen te stellen aan voorlichting. Beide verkooppunten zouden op basis daarvan een keurmerk moeten krijgen.

Een keurmerk moet ook gecontroleerd worden. Als er twee coffeeshops in Terneuzen zijn, is het volgens D66 gemakkelijker dit te handhaven. Mocht er één zich niet aan de regels houden en (tijdelijk) dicht moeten, dan blijft er in elk geval nog één verkooppunt over, zodat illegale straathandel er niet van kan profiteren.

De opening van een tweede coffeeshop ligt gevoelig in Terneuzen. Checkpoint verkocht kwalitatief goede softdrugs in allerlei soorten, waardoor deze coffeeshop een grote aantrekkingskracht had op 'liefhebbers' uit België en het noorden van Frankrijk.

D66 wil ook beperkte eigen kweek van cannabisplanten voor medicinaal gebruik toestaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement