Volledig scherm
Sjaak Quaak. © Gemeente Sluis

D66 Sluis: Quaak voldoet niet als voorzitter

OOSTBURG - CDA'er Sjaak Quaak is bevooroordeeld, mist politiek gevoel en stelde zich eerder deze week niet op als onafhankelijk voorzitter van de Sluise raadscommissie Ruimte. Dat vindt D66-raadslid Wim Huigh.

Quaak kapte woensdag, als voorzitter van de commissie Ruimte van de gemeenteraad, een discussie tussen Wim Huigh (D66) en Guus Langeraert (Lijst Babijn) af. Huigh ziet er willekeur in. "Dit is niet de eerste keer. Anderen laat hij wel uitpraten. Quaak mist politiek gevoel en beleving." Huigh gaat de zaak inbrengen bij het presidium, het overleg van fractievoorzitters.

Genoeg

Quaak herkent zich niet in de verwijten. "Ik heb Wim Huigh tijdens die hele vergadering één keer afgekapt. De discussie die dreigde te ontstaan, was naar aanleiding van een brief die op de lijst ingekomen stukken stond. Ik vond dat er genoeg over gezegd was. Ik vind het prima dat er inhoudelijk gediscussieerd wordt over een raadsvoorstel, maar over een brief... Dan zitten we er straks na middernacht nog." Quaak heeft wel een vermoeden waar het ongenoegen van Huigh vandaan komt. "Ik heb het idee dat D66 er nogal van baalt dat ze onlangs uit de coalitie is gezet. Dat snap ik wel, maar dit lijkt me niet de manier om te reageren."

Verademing

Onzin, stelt Huigh. "Het tegendeel is waar. Het was een vervelende periode, maar we ervaren het als een verademing dat we niet meer in de coalitie zitten. We hoeven onze mond niet meer te houden. We kunnen zeggen waar we voor staan. Wat dat betreft voelt dit een stuk beter."