Volledig scherm
Aanduidingsbord haven van Zeebrugge. © BELGA

Cosco neemt concessie Verbrugge Terminals in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - De Chinese rederij Cosco neemt de concessie van het Terneuzense havenbedrijf Verbrugge Terminals in Zeebrugge over, meldt de Vlaamse transportkrant Flows.

De overname komt niet als een verrassing. Het containeroverslagbedrijf van Verbrugge in Zeebrugge is nooit goed van de grond gekomen. Het nieuws dat Verbrugge in Zeebrugge aan de slag ging, sloeg in 2013 in Zeeland nog in als een bom. De vrees bestond dat meer activiteiten naar de Belgische zeehaven zouden overgaan. Die angst is niet uitgekomen.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.