Volledig scherm
Het stadhuis van Hulst. © Mark Neelemans

College Hulst ervan beticht de boel rond aankoop flessenloods te flessen

HULST - Het voornemen van burgemeester en wethouders om de oude flessenloods aan het Stationsplein te kopen, slopen en het terrein in te richten als parkeerterrein is bij raadsleden, de Hulster ondernemer Ismaël Oudeman en projectontwikkelaars slecht gevallen. Het college wordt ervan beticht de boel te flessen. Eigenaar Vareks wil van de al jaren leegstaande flessenloods af. De Hulster bloemenverkoper Oudeman wilde de loods aankopen voor de uitbreiding van zijn zaak, maar kreeg bij Vareks geen voet aan de grond.

Vareks besloot een veel lager bod van de gemeente wél te accepteren, waardoor de ondernemer zich een hak gezet voelt. "Dit zaakje stinkt", zegt raadslid Jos van Eck (eigen lijst). "Ik wil weten waarom Vareks een lager bod accepteert. Ik wil weten wat hier achter zit."

Parkeerterrein

Bovendien is het aanleggen van een parkeerterrein ter plekke niet zomaar mogelijk. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden aangepast en dat voorstel moet de gemeenteraad eerst goedkeuren. Het college mag niet eigenhandig besluiten de bestemming van een gebied te veranderen, zoals in het raadsvoorstel staat.

Van Eck gaat donderdagavond in de gemeenteraad voorstellen het voorstel voor aankoop en sloop van de loods van de agenda te halen. De ontwikkelaars Geux en Van den Nieuwenhuijzen, die al jaren strijd voeren tegen de gemeente over schimmige zaken en geheime afspraken rond onder meer de flessenloods en andere panden in dat gebied, willen via de bestuursrechter alle tot nu toe onder de pet gehouden documenten boven water krijgen. De gemeente weigerde tot nu toe inzage in (een deel van) de verslagen. Van Eck: "Eerst moet alles boven water."