Volledig scherm
Doop Supply Express in Breskens met derde van links Coco Vroon. © Camile Schelstraete

Coco Vroon treedt terug als bestuursvoorzitter rederij Vroon

BREDA - Coco Vroon treedt terug als bestuursvoorzitter van de sinds 2016 in Breda gevestigde, in Breskens begonnen, scheepvaartmaatschappij Vroon.

Het bedrijf heeft dit vandaag bekend gemaakt. Coco Vroon, die in 1986 de bestuursvoorzittershamer overnam van zijn vader Piet Vroon, stapt eind deze maand op. Het moment is nu daar,  meldt de onderneming, omdat onlangs een akkoord met de schuldeisers is bereikt over een financieel herstructureringsplan voor de Vroon Groep.

Opvolger

Herman Marks, al jarenlang werkzaam bij Vroon en sinds enige tijd financieel directeur, neemt de positie van Coco Vroon over als algemeen directeur. Coco Vroon blijft als aandeelhouder aan het bedrijf verbonden.

Vroon heeft de laatste jaren een moeilijke periode doorgemaakt, met name door afvlakkende offshore-activiteiten. Dat was ook één van de redenen waarom het bedrijf maart 2016 besloot af te zien van de bouw van een nieuw, groot hoofdkantoor in Terneuzen en in 2016/2017 vanuit Breskens en Terneuzen te verkassen naar een huurpand in Breda.

Vroon telt wereldwijd plusminus 3500 medewerkers en beschikt over een vloot van zo'n tweehonderd schepen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement