Volledig scherm
Drukte in Sluis © Willem Staat

Coalitiepartijen Sluis: Rol burgemeester in terrassenbeleid te groot

OOSTBURG - Het nieuwe terrassenbeleid in de gemeente Sluis deugt niet. De burgemeester krijgt een veel te grote rol. Dat vindt een meerderheid van de Sluise gemeenteraad.

Coalitiepartijen CDA, Nieuw Gemeentebelang en VVD en oppositiepartij Lijst Babijn schrijven in een brief zich 'ernstige zorgen te maken over de conceptnota terrassenbeleid'. Ze sluiten zich daarmee aan bij de ondernemersverenigingen van Sluis, Oostburg en Breskens, die eerder hun ongenoegen al kenbaar maakten. In de nieuwe regels krijgt de burgemeester veel meer bevoegdheden. Te veel, vinden de vier fracties, die samen een ruime meerderheid in de Sluise raad hebben.

Volgens de nieuwe regels mag de burgemeester de achtergrond van een exploitant onderzoeken en bij een vermoeden dat er iets niet in de haak is, de exploitatie tijdelijk of definitief staken. Dat gaat te ver, vinden de briefschrijvers. Die stellen daarnaast vast dat er meer regels komen en dat die strenger worden dan voorheen.

Dat gaat in tegen het idee van 'deregulering', de afspraak dat er juist minder regels zouden komen. De fractievoorzitters roepen B en W op om in conclaaf te gaan met de betrokken sectoren en een nieuwe nota te maken.

De brieven van de ondernemersvereniging en de raadspartijen worden woensdag besproken tijdens een commissievergadering van de Sluise raad.