Volledig scherm
De Nieuwstraat in Terneuzen. © Google Maps

Clavis en Zeeuwse Gronden vullen Nieuwstraat-Zuid Terneuzen in

TERNEUZEN - De invulling van NieuwstraatZuid in de binnenstad van Terneuzen krijgt steeds meer gestalte. Er wordt al jaren gepraat over de sloop van een aantal verpauperde panden - vroeger in gebruik bij de horeca - aan de westkant van de uitgaansstraat, maar er werden geen knopen doorgehakt. Dat lijkt nu eindelijk wél te gebeuren.

De betrokken partijen hebben in principe overeenstemming bereikt over de invulling van het gebied tussen het Schoolmuseum en het monumentale, tweehonderd jaar oude pand Nieuwstraat 20 vlakbij de Dijkgang. In totaal worden in de loop van volgend jaar zeven oude panden gesloopt, waarvan er nu nog één bewoond is, maar wel al door de gemeente is aangekocht.

Woonstichting Clavis gaat, zoals al enkele jaren het plan was, de eerste en tweede verdieping invullen met tien duplexappartementen. Clavis heeft dat plan nu definitief in een akkoord met de gemeente vastgelegd.

De afgelopen maanden heeft de gemeente ook uitgebreid overleg gepleegd met de instelling voor psychiatrische zorg Zeeuwse Gronden. Die wil alle in de Terneuzense binnenstad gevestigde dagbestedingsactiviteiten (een restaurantje, een ontmoetingsruimte voor cliënten en een kleine winkel met spullen, die door de cliënten zijn gemaakt) naar Nieuwstraat-Zuid verhuizen, inclusief de kantoren. Er komt overigens geen woonruimte voor cliënten.