Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Citax Tiel neemt Zeeuws-Vlaams leerlingenvervoer van failliet TCR over

TERNEUZEN - Citax Tiel BV neemt het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen over van het 10 februari failliet verklaarde vervoersbedrijf TCR.

Tot de voorjaarsvakantie, die eind deze week begint, blijft TCR nog rijden. De Zeeuws-Vlaamse gemeenten hebben daarover afspraken gemaakt met de curatoren van het bedrijf. Citax Tiel gaat vervolgens tot de zomervakantie de ritten doen. 

In de tussentijd wordt een aanbestedingsprocedure voor het leerlingenvervoer na de zomervakantie opgestart. Deze procedure stond al gepland, want het contract met TCR liep komende zomer af.

Geen onbekende

Citax Tiel komt van ver, maar is geen onbekende in het Zeeuws-Vlaamse. Het bedrijf rijdt sinds 1 oktober 2018 het Wmo-vervoer voor onder anderen ouderen, in opdracht van het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen.

Ben van Assche, voorzitter van het Samenwerkingsverband en wethouder in Terneuzen, laat weten opgelucht te zijn dat Citax Tiel het leerlingenvervoer wil overnemen. ,,Wij doen er met Citax alles aan om het vervoer na de voorjaarsvakantie zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Wij houden daarbij zo veel mogelijk rekening met de kwetsbare leerlingen en hun specifieke situatie.”