Volledig scherm
Het Hampshire Churchill Hotel © Harmen van der Werf

Churchill Hotel Terneuzen wil flink uitbreiden

TERNEUZEN - Het Hampshire Churchill Hotel aan de Churchilllaan in Terneuzen wil het aantal kamers aanzienlijk uitbreiden.

Het vier sterren-hotel vlakbij de Scheldeboulevard telt momenteel 54 kamers. Er wordt gedacht aan een uitbreiding naar 'rond de honderd kamers'. ,,Mijn persoonlijke ervaring is dat een hotel in dit segment met zo'n honderd kamer beter te exploiteren", zegt general manager Jeroen Blanken.

Wat zeker ook meespeelt, aldus Blanken, is dat Terneuzen economisch een groeiregio is. Met name de werkgelegenheid bij het Dow-servicecentrum neemt toe. Dat vertaalt zich ook in grotere vraag naar hotelcapaciteit.

Mensen die in appartementen bij het Hampshire Churchill Hotel wonen, zijn deze week over het voornemen tot uitbreiding ingelicht. Bewoners en hotel zitten samen in een vereniging van eigenaren. Blanken: ,,We houden hen direct op de hoogte."

Of de uitbreiding er daadwerkelijk komt, kan Blanken nog niet zeggen. De bedoeling is het plan volgend jaar te concretiseren. ,,Dan moet blijken of het ook realiseerbaar is." Wethouder Frank van Hulle laat weten dat de gemeente in principe bereid is mee te werken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement