Het zit dit jaar niet mee met de Hulster carnaval , eerst brand in de bouwloods (links) en nu de storm.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zit dit jaar niet mee met de Hulster carnaval , eerst brand in de bouwloods (links) en nu de storm. © Camile Schelstraete

Carnavalswagens in de gemeente Hulst rijden niet mee

HULST – Het hele jaar werkte carnavalsvereniging De Slippers uit Sint Jansteen aan hun wagen van tien meter hoog. Die staat startklaar maar mag, net als alle andere wagens in de gemeente Hulst, niet meerijden in de optochten vanmiddag. Ook in de gemeente Terneuzen moesten de hoge wagens binnen blijven vanwege de verwachte wind.

Bij de bouwloods aan de Meridiaan in Hulst is de teleurstelling groot op zaterdagochtend. Enkele grote wagens staan al opgesteld, maar meerijden in de optochten mogen ze niet. Wagens van onder ander de Zuipcilinders en D’roolse Woepers worden uit de wind gezet.  De gemeente Hulst vindt het deelnemen aan optochten niet verantwoord, vanwege de harde rukwinden. 

Een groep van De Slippers uit Sint Jansteen is naar de loods gekomen, om te overleggen met andere carnavalsverenigingen. De loopgroepen mogen namelijk wel mee doen, en daar zit ook heel wat werk in. ,,We hebben vijftig man in de loopgroep en die zitten al sinds negen uur vanochtend in de schmink", vertelt Davy de Kesel. De groep zou meerijden in de optocht van Sint Jansteen.