Er rust een taboe op het gebruik van medicinale cannabis, signaleert Weeducation. De groep wil dat doorbreken met interactieve bijeenkomsten.
Volledig scherm
PREMIUM
Er rust een taboe op het gebruik van medicinale cannabis, signaleert Weeducation. De groep wil dat doorbreken met interactieve bijeenkomsten. © Getty Images

Cannabis Conference in Terneuzen: Tijd om wiet uit de taboesfeer te halen

TERNEUZEN -  De Cannabis Conference strijkt neer in Terneuzen en moet de taboesfeer rondom medicinale wiet doorbreken. In de Grote Kerk van Terneuzen wordt op zaterdag 29 februari informatie gegeven én gepraat over cannabis als medicijn.

 1. Debat tolvrije tunnel: minister geeft nog geen duimbreed toe, Kamer is aan het verkeerde adres

  Debat tolvrije tunnel: minister geeft nog geen duimbreed toe, Kamer is aan het verkeerde adres

  DEN HAAG - Er zit nog geen beweging in het standpunt van minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) over het heffen van tol in de Westerscheldetunnel. In een eerste reactie op vragen die gisteren zijn gesteld in het debat over de begroting van haar ministerie geeft ze geen duimbreed toe. Wat haar betreft moeten de partijen die geld vragen om de tunneltol op te heffen niet bij haar zijn, maar bij de provincie Zeeland.
 2. Advocate wraakt rechters in Zeeuws-Vlaamse zedenzaak, zaak ligt nu wekenlang stil
  video

  Advocate wraakt rechters in Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak, zaak ligt nu wekenlang stil

  MIDDELBURG - De advocate van de Terneuzense verdachte in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft de Middelburgse rechtbank die de zaak behandelt, gewraakt. Dat betekent dat zij wil dat de rechters vervangen worden, omdat ze partijdig of vooringenomen zouden zijn. De zitting waarin de rol van de vrouw zou worden besproken, werd daarom woensdagochtend al snel stilgelegd en gaat pas in januari weer verder.
 1. Youp van 't Hek oefent oudejaarsconference in Middelburg
  Play

  Youp van 't Hek oefent oudejaars­con­fe­ren­ce in Middelburg

 2. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide