Volledig scherm
© Capriole Café

Café Capriole: een Zeeuws-Vlaamse parel tussen de Haagse slooppanden

DEN HAAG - We zitten een beetje verstopt, geven de Zeeuws-Vlaamse eigenaren van Capriole Café in Den Haag op hun website onomwonden toe. Inderdaad: het vergt wat speurwerk om de nieuwe zaak te vinden in de – nu nog- verouderde en vervallen Fokkerhaven bij de wijk Binckhorst. Dat zoeken wordt wel beloond: Capriole is een parel tussen de slooppanden. En de zaak, een paar maanden open, loopt als een tierelier.

Het verhaal achter Capriole laat zich lezen als een boek. Peter Ultee uit Sluis richtte het bedrijf in 1975 op. "Als aanvulling op zijn groothandel in tabak importeerde hij koffie-apparaten vanuit Amerika", vertelt dochter Joyce in haar nieuwe zaak in Den Haag. "Die bracht hij met een oud bestelbusje naar de klanten. Een apparaat op de bijdrijdersstoel, en eentje achterin."

Koffiejuffrouw

Dergelijke koffie-apparaten waren destijds revolutionair. "Tot die tijd moest er handmatig koffie gezet worden, ook in de grote bedrijven met veel personeel. De koffiejuffrouw kwam eens in de zoveel tijd langs. Even naar de automaat kunnen lopen voor een bakje veranderde dat volledig."

Succesvol

Capriole bleek succesvol, ging naast apparaten ook koffie verkopen en groeide uit tot een bedrijf met vestigingen in Nederland en België, en ruim honderd mensen personeel. Peters kinderen Pascal en Joyce kwamen ook in het bedrijf terecht. "Ik heb een poosje vanuit het kantoor in België gewerkt, en Pascal steeds vanuit Den Haag", geeft Joyce aan.

Lees het hele verhaal in de krant van dinsdag 22 november.

Volledig scherm
© Capriole Café
Volledig scherm
Broer en zus Joyce en Pascal Ultee. © Capriole Café