Volledig scherm
Evert (links) en Tonny Verwer tijdens de presentatie van het buutreednersfestival in 2017. © Ronald den Dekker, WACON-images

Buut-vrij! Nog kaarten voor Hulster tonpraat beschikbaar

HULST- Wie nog naar het immer razendsnel uitverkochte, Hulster buutreednersfestival wil, kan er nog bij zijn. Voor de laatste uitvoering, op zondagavond 16 februari, zijn nog zo'n honderd kaarten beschikbaar. Met dank aan de Vestingcross, die op dezelfde dag in Hulst wordt verreden.

,,De Vestingcross zit ons nu wel enigszins in de weg”, zegt Evert Verwer van de stichting Hulster Buutreedners. Natuurlijk hopen we de laatste voorstelling ook voor een volle zaal te spelen.” 

Van vrijdagavond 14 tot en met zondagavond 16 februari kruipen zes buutreedners weer voor vijf voorstellingen in de ton om voor het 37e jaar  de draak te steken met de Hulster politiek en plaatselijke coryfeeën. De uitvoeringen van vrijdag -en zaterdagavond en zaterdag – en zondagmiddag zijn volledig uitverkocht.  De zondagavond dus nog niet. 

Wie de ton bestijgen, blijft tot het laatst een verrassing, maar de presentatie is in handen van Verwer zelf en zijn broer Tonny. Als de boeren Prosper en Fiel stonden ze al twee keer eerder op het podium. Info: hulsterbuut.nl.