Johan Huigh en buurvrouw Ingrid Schautteet zijn bang dat er pas iets gebeurt, als er een slachtoffer valt.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Huigh en buurvrouw Ingrid Schautteet zijn bang dat er pas iets gebeurt, als er een slachtoffer valt. © Peter Nicolai

Busje ramt auto's in Boerenhol. ‘Dit is de zoveelste keer. Moeten er slachtoffers vallen?’

BOERENHOL -  Een harde knal en daarna ‘doeng-doeng-doeng’. Ingrid Schautteet uit Boerenhol hoorde dat woensdagmiddag en wist het meteen: ,,Het is fout.”  Ze spoedde zich naar buiten en trof een ravage aan in de straat. 

Drie geparkeerde auto’s werden eind van de middag geraakt door een busje en hebben flinke schade. Voor Johan en Lenie Huigh is het de tweede keer in zestien maanden dat hun auto total loss is gereden in Boerenhol. 

Een automobilist zou door de bocht af te snijden op de verkeerde weghelft zijn beland, waardoor de bus moest uitwijken en geparkeerde auto’s raakte. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk omdat er geen getuigen waren. Johan Huigh wil ook helemaal niet naar iemand wijzen, maar feit is dat buurtschap Boerenhol al jaren kampt met verkeersproblemen en dat dit het zoveelste incident is.  Niet voor niets noemden de inwoners hun dorp al eerder een ‘verkeersslagader.’  Huigh maakt zich grote zorgen: ,,Moet er eerst een slachtoffer vallen voor er iets gebeurt?”