Kayid Wolfert, Petera Selis en Lucien Schenkels.
Volledig scherm
PREMIUM
Kayid Wolfert, Petera Selis en Lucien Schenkels. © Camile Schelstraete

Burgerinitiatief brengt passagiers van deur tot deur in West-Zeeuws-Vlaanderen: ‘Wij zeggen Vroemmm...’

BRESKENS - Als het openbaar vervoer in de provincie alleen maar verder wordt uitgekleed, dan doen we het toch lekker zelf. Dat is het idee achter Vroemmm, een burgerinitiatief dat vanaf april betaalbaar, sociaal openbaar vervoer in West-Zeeuws-Vlaanderen biedt van deur tot deur.

Het initiatief voor Vroemmm komt van Lucien Schenkels uit Hoofdplaat en Petra Selis en Kayid Wolfert uit Breskens. Petra runt in Breskens Centrum Qi op het Veerplein. Regelmatig stranden bij haar ’s avonds of in de weekenden toeristen die niet verder kunnen reizen met het openbaar vervoer richting Groede of Cadzand. Een taxi is vaak onbetaalbaar of niet eens te krijgen in het hoogseizoen. En de lijnbus, buurtbus of haltetaxi rijden niet of niet naar de plaats waar de mensen naartoe willen. 

  1. Een tripje naar Sluis was al ver genoeg
    PREMIUM
    Column Willem van Dam

    Een tripje naar Sluis was al ver genoeg

    Mijn schoonvader zaliger was niet zo’n reiziger. Een tripje naar Sluis – z’n broer Jaap had er een garagebedrijf en een winkel in souvenirs - was hem al ver genoeg. En als je informeerde of hij nog vakantieplannen had, zei hij steevast op spottende toon: ja, naar Baesdurp. Dan grijnsde hij een beetje, zette zijn geruite pet op, slofte naar zijn schuur, besteeg zijn rijwiel en trapte zich met hark en schoffel over zijn schouder naar zijn even verderop gelegen moestuin, z’n ‘lapje’ aan een kronkelwegje in ’s-Heer Hendrikskinderen.