Volledig scherm
© rgbstock.com

Brullende motoren bij Tractorpulling in Cadzand

CADZAND - Dat Tractorpulling in Cadzand nog niets van zijn glorie en populariteit heeft verloren, bleek afgelopen zaterdag. Op het terrein aan de Ringdijk Noord in Cadzand kwamen zo'n drieduizend liefhebbers van brullende motoren af.

"We hebben de organisatie groots opgezet, zo'n 750 vrijwilligers leverden hun aandeel in het tot stand brengen van het parcours", vertelt Annique de Regt. "Dat is gereed gemaakt met nieuwe klei en alle faciliteiten rond het terrein, zoals het parkeerterrein moesten op orde zijn", vult Wijnand Bovekerk aan. Annique en Wijnand zijn de drijvende kracht achter het evenement, dat na vier jaar stilte vorig jaar een succesvolle herstart maakte. Maar liefst 65 teams hadden zich deze editie ingeschreven. De wedstrijden waren onderverdeeld in acht verschillende klassen. Die waren uitgesplitst in motortypes en gewichten, waarbij zelfs het gewicht van de chauffeur werd meegeteld. 

In de klasse 'Light Two Wheel Drives' was er een Zeeuws-Vlaamse overwinning te noteren voor het Green Spirit team uit Biervliet. "De overwinning smaakte dubbel omdat ons team de nacht van tevoren nog de achteras had moeten vervangen. Deze moest uit Rotterdam komen, waardoor we de hele nacht hebben doorgewerkt om het voertuig gereed aan de start te krijgen" vertelt Roy van Hout, een van de piloten van het team. Bij de 'Super Stocks', de zwaarste wedstrijdklasse, haalde team Maximum Risk de eerste plaats. De tweede en derde plaats werden ingenomen door regionale teams. All Or Nothing uit Cadzand ging er met de tweede plek vandoor en de derde plaats ging naar Incredible uit Biervliet. De puntentelling telt ook mee voor het Nederlands Kampioenschap. De prijsuitreiking vond zaterdagavond laat in de avond plaats. De drieduizend bezoekers voelden zich, met het geluid van de brullende motoren, de rookwolken en de spanning van het spektakel, óók een beetje winnaar.