Volledig scherm
© Harmen van der Werf

Brug Sas van Gent weer gerepareerd; stremming opgeheven

Update 16.49 uurSAS VAN GENT - De brug bij Sas van Gent, die donderdagmiddag in panne viel, is weer gerepareerd. De draaibrug kan weer open en dicht zodat zowel het scheepvaartverkeer als gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers weer kunnen passeren.

Donderdagmiddag viel de brug in panne. Volgens woordvoerder Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat (RWS) was er sprake van een complexe storing. De brug kon niet meer opendraaien, waardoor schepen hoger dan zeven meter niet meer konden passeren. Om 03.00 uur ’s nachts lukte het de brug open te zetten, zodat de scheepvaart weer verder kon. Vervolgens lukte het niet de brug weer dicht te krijgen, waardoor auto’s, trucks, fietsers en voetgangers de dupe werden.

Het euvel bleek uiteindelijk te liggen in de elektronische aansturing van de brug. Het probleem is nu verholpen. De stremming zorgde voor veel ongenoegen onder weggebruikers. Verkeersregelaars die bij de brug het verkeer moesten tegenhouden, kregen nogal wat verwensingen naar het hoofd. 

Door de al maanden durende afsluiting van de Westkade in Sas van Gent én de stremming van de brug, was Sas van Gent zeer slecht bereikbaar met soms vele kilometerslange omleidingen tot gevolg. De Westkade blijft voorlopig nog wel even dicht en aangezien er pas vanaf 2023 gewerkt wordt aan de Sasse brug, kan Sas van Gent nog wel eens vaker zo onbereikbaar zijn, tot ongenoegen van de bewoners, forensen en middenstand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement