De kade bij de Handelshaven waar Pharos Residence wordt gebouwd is er niet best aan toe. Direct risico is er volgens de gemeente Sluis niet.
Volledig scherm
De kade bij de Handelshaven waar Pharos Residence wordt gebouwd is er niet best aan toe. Direct risico is er volgens de gemeente Sluis niet. © Guido van der Heijden

Breskens houdt een oogje op de kades, maar maakt zich nog geen zorgen

BRESKENS - De gemeente Sluis laat onderzoeken hoe de kade van de Handelshaven er aan toe is. Goed is die niet, maar in Breskens vrezen ze nog geen toestanden als in Sas van Gent waar de Westkade in dreigde te storten.

 1. Dierenspeciaalzaak van familie De Bruijn in Hulst haalt 50-jarig jubileum nét niet, zoon Coen verkoopt familiebedrijf een jaar eerder

  Dierenspe­ci­aal­zaak van familie De Bruijn in Hulst haalt 50-jarig jubileum nét niet, zoon Coen verkoopt familiebe­drijf een jaar eerder

  ,We hebben gouden tijden meegemaakt toen seksshops en banken nog massa’s mensen naar Hulst trokken”, vertelt Coen de Bruijn (52). Belgen weten de dierenspeciaalzaak van de familie De Bruijn in die jaren óók goed te vinden. Na zware coronajaren stopt Coen de Bruijn met familiebedrijf Pets & Co De Bruijn in Hulst. Hij is klaar met zeven dagen per week werken. Toch voelt het voor hem vreemd een vertrouwde plek te verlaten.
 2. Brugse zwanenpopulatie in twee jaar tijd gehalveerd: “Als er nog elf zwanen sterven, daalt er vloek neer over Brugge”
  PREMIUM

  Brugse zwanenpopu­la­tie in twee jaar tijd gehalveerd: “Als er nog elf zwanen sterven, daalt er vloek neer over Brugge”

  De bekende zwanen op de Reien in Brugge zijn getroffen door vogelgriep. Acht dieren overleden al en daardoor zijn ze nog maar met 62. Een halvering in amper twee jaar tijd. Volgens een eeuwenoude legende mogen er in Brugge nooit minder dan 52 zwanen rondzwemmen. Anders zou er een vloek over de stad neerdalen. En die ondergrens komt nu plots gevaarlijk dichtbij. “We zullen er alles aan doen om de legende in ere te houden en dus meer dan 52 zwanen te houden”, klinkt het.