Volledig scherm
© Wikipedia/Maurits Vink

Bredabus blijft in elk geval in 2017

TERNEUZEN - De Bredabus (Hulst-Antwerpen-Breda) blijft in elk geval volgend jaar rijden.

De Terneuzense wethouder Cees Liefting heeft dit meegedeeld in de gemeenteraad van Terneuzen. Voor 2017 heeft de provincie Zeeland geld gereserveerd voor de bus.

Het is niet duidelijk of de bus in 2018 blijft. Tussen Antwerpen en Breda komt een (betere) treinverbinding. Bovendien zou er bij het nieuwe station Breda onvoldoende ruimte zijn voor de Bredabus.

Liefting reageerde op een motie van CDA en D66 waarin wordt opgeroepen met de provincie en de Zeeuws-Vlaams gemeenten Sluis en Hulst alles in het werk te stellen de Bredabus te behouden. De motie werd aangehouden na het betoog van de wethouder.

Busmaatschappij Connexxion meldde in het Vervoerplan Zeeland 2017 dat de provincie Brabant feitelijk van de Bredabus af wil, vanwege de (betere) treinverbinding Antwerpen-Breda en gebrek aan halteruimte in Breda.

De Bredabus zou dan voortaan slechts tot Antwerpen Centraal rijden, maar de vraag is nog niet beantwoord of daar wel genoeg plek is en of de Belgen dat wel willen. Het is bovendien nog niet duidelijk of de OV-studentenkaart geldig kan zijn op een Belgische treintraject.