Brandweerlieden bij de brand in Sluis vanmiddag.
Volledig scherm
Brandweerlieden bij de brand in Sluis vanmiddag. © HV Zeeland

Brandweer Sluis kon niet uitrukken bij woningbrand: ‘Dit doet ons erg veel zeer’

VIDEO | POLLSLUIS - Ze baalden als een stekker, de opgekomen vrijwilligers van brandweerkazerne Sluis. Ze kregen dinsdagmiddag een melding van een woningbrand aan de Pater Brugmanstraat, maar konden niet uitrukken vanwege te weinig mensen. Ook de post in Aardenburg kampte met hetzelfde probleem. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
  PREMIUM
  Zuiderburen

  135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

  ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.
 2. Gedoe over wel of geen carnaval in Sas van Gent met hulp van buitenaf de kop in gedrukt
  PREMIUM

  Gedoe over wel of geen carnaval in Sas van Gent met hulp van buitenaf de kop in gedrukt

  SAS VAN GENT - Houden we dit jaar nou wel of geen carnaval, met optocht en al? In Sas van Gent werd er de afgelopen tijd flink over gedubd. Een veenbrand dreigde, met in de hoofdrollen voorman Jan Vinke van wagenbouwersgroep De Ventjes en bestuursleden van carnavalsstichting De Betekoppen. Maar dat brandje is donderdag vakkundig geblust, dankzij een definitief verbod op carnavalsactiviteiten dit jaar door het Zeeuwse veiligheidsoverleg.