Buurtschap Boerenhol bij Breskens.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtschap Boerenhol bij Breskens. © Nicolai Peter

Branchevereniging recreatiebedrijven: Kies voor een rondweg om Boerenhol

BOERENHOL - Na bewoners en politici mengt ook Recron zich in de discussie over Boerenhol. De branchevereniging vertegenwoordigt veel recreatiebedrijven aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Volgens voorzitter Jan Bruurs ligt een rondweg rond Boerenhol het meest voor de hand.

Boerenhol wordt steeds meer overspoeld met verkeer, dat vaak te hard rijdt. De buurtschap ligt precies op de enige, logische route van Breskens naar de kust. De kwestie ontwikkelt zich steeds meer tot een hoofdpijndossier voor de provincie, eigenaar van de Provincialeweg door het dorp. De laatste weken zijn er op de weg meerdere ongelukken gebeurd. De provincie praat daarom met de gemeente Sluis over maatregelen die Boerenhol moeten ontlasten, maar een oplossing is niet zomaar voorhanden. 

  1. Een tripje naar Sluis was al ver genoeg
    PREMIUM
    Column Willem van Dam

    Een tripje naar Sluis was al ver genoeg

    Mijn schoonvader zaliger was niet zo’n reiziger. Een tripje naar Sluis – z’n broer Jaap had er een garagebedrijf en een winkel in souvenirs - was hem al ver genoeg. En als je informeerde of hij nog vakantieplannen had, zei hij steevast op spottende toon: ja, naar Baesdurp. Dan grijnsde hij een beetje, zette zijn geruite pet op, slofte naar zijn schuur, besteeg zijn rijwiel en trapte zich met hark en schoffel over zijn schouder naar zijn even verderop gelegen moestuin, z’n ‘lapje’ aan een kronkelwegje in ’s-Heer Hendrikskinderen.