Volledig scherm
Hugo van Dooren (l) is trots op de vrijwilligers die het parkoers opbouwen. Guido Meersschaert rijdt erlangs met de laatste reclamedoeken. © Peter Nicolai


Vrijwilligers Vestingcross doen alles voor ‘een sandwies en nen cola’

HULST -  Het parkoers is uitgezet, dranghekken staan klaar, het wemelt van de omleidingsborden en de spanning is haast voelbaar in de lucht. Hulst is klaar voor de Vestingcross, die zondag wordt verreden.

Het evenement, waar duizenden wielerliefhebbers op afkomen, heeft ook van tevoren al grote impact op Hulst. De Dubbele Poort, waar de veldrijders overheen gaan vliegen,  is sinds woensdag afgesloten voor alle verkeer.  Net als een gedeelte van de Glacisweg, waar de start en finish zijn. Er staat een grote tent die al vanaf het busstation te zien is en de urinoirs staan in het gelid. 

Verkeer kan het centrum van Hulst momenteel alleen bereiken via de Graauwse Poort en de Stationsweg. Op de grote dag zelf gaat het centrum van Hulst voor een groot deel op slot en worden er verkeersregelaars ingezet. Door de wegafsluitingen en omleidingen die sinds deze week al gelden,  is het vrijdag rustig rond het parkoers. Op het Molenbolwerk staan de grote feesttent en de snackkarren die frieten, worsten en hamburgers beloven, al klaar. 

Driehonderd vrijwilligers

Alleen aan de Glacisweg zijn vrijwilligers nog bezig met het ophangen van de reclamedoeken. Het is het laatste wat er moet gebeuren. Vorige week vrijdag werd begonnen  aan de opbouw van het parkoers, vertelt Guido Meersschaert. ,,We doen dat met tien vrijwilligers.”  In totaal werken er driehonderd vrijwilligers mee aan de cross. Van het natte weer hadden ze geen last. ,,Dan gaan die palen juist makkelijker de grond in.” Hugo van Dooren, één van de sponsors en betrokken bij de organisatie, is trots op al het werk dat is verzet. ,,Deze mannen zijn echte toppers. Ze doen dit allemaal voor een sandwies en nen cola.”