Volledig scherm
© stock.xchng

Bouw vakantiepark Nieuwvliet van start

NIEUWVLIET-BAD - Roompot begint op 1 mei met de bouw van de eerste fase van Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad – het voormalige vakantiepark Pannenschuur. Het eerste deel bestaat uit 166 huisjes. Later volgen er nog zo’n vierhonderd.

Het park, direct aan de dijk bij de Verdronken Zwarte Polder, is een samenvoeging van de campings Pannenschuur, Hof ter Willigen en De Boshoeve. Het stuk ertussen, een deel van de Nieuwenhovepolder, wordt er ook bij betrokken. Daarmee ontstaat een nieuw park met een omvang van 53 hectare.

Lange baan

De plannen zijn tien jaar oud, maar werden op de lange baan geschoven toen Roompot eerst Noordzee Residence bij Cadzand-Bad ontwikkelde. Sinds een jaar of twee zit er wat meer schot in. Hof ter Willigen en de Pannenschuur werden ontruimd. Jaarplaatshouders werden vorig jaar verplaatst naar een nieuw deel vlakbij De Boshoeve. Dat ging niet zonder reuring. De caravaneigenaren, die in de jaren ervoor al klaagden over gebrekkige communicatie, kwamen terecht op een modderig terrein dat niet aan alle voorwaarden voldeed.

Besprekingen

“Het liep toen inderdaad niet soepel”, erkent woordvoerder Marc Volleman. “Destijds was een externe partij (Arcus, red.) bij betrokken. We hebben zowel de ontwikkeling als de communicatie nu in eigen hand genomen. We communiceren nu met regelmaat en met open vizier. We horen nog nauwelijks klachten.”

Bouw

De bouw van de eerste fase vindt plaats aan het ‘begin’ van het park, vlakbij de dijk. “Dat deel krijgt een strandachtig uiterlijk”, vertelt directeur Yoeri Kambier van Roompot Projects – de nieuwe ontwikkelingstak van Roompot. Natuur en beleving zijn sleutelwoorden, benadrukt hij. Roompot maakte eerder al bekend dat organisaties als de Zeeuwse Milieu Federatie en Landschapsbeheer Zeeland meekijken bij de inrichting van het park.

Van de eerste fase – 166 huisjes – is ruim de helft verkocht. Kambier: “We zijn daar best tevreden over. En we verwachten dat de verkoop snel aantrekt als de eerste huisjes er staan.”

Beachhouses

Die eerste huisjes – de ‘beachhouses’ – worden prefab gebouwd en die staan er nog dit jaar. “Misschien kunnen we dus komend najaar al de eerste gasten ontvangen”, geeft Kambier aan. “Dat hangt af van de snelheid waarmee we die huisjes en andere voorzieningen kunnen aanleggen.”

Investering

De complete eerste fase moet volgend jaar klaar zijn, net als het centrumgebouw, met onder meer een zwemparadijs, binnenspeeltuin en horeca. Die faciliteiten zijn ook te bezoeken voor mensen die niet op het park verblijven. De bouw van het centrum begint in het najaar. In het nieuwe park gaan vijftig mensen werken. Roompot investeert er 126 miljoen euro in.