Volledig scherm
De boomkikker © Hetty Verwater

Boomkikker profiteert van bomenkap aan Eedeweg in Aardenburg

AARDENBURG - De kap van een aantal bomen aan de Eedeweg in Aardenburg is gunstig voor de boomkikker, zegt het Sluise college. Het leefgebied van het beschermde diertje wordt hierdoor uitgebreid. 

Dat laten burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van kritische vragen van Nieuw Gemeentebelang.  Een rij populieren ter hoogte van de Kloosterwei wordt gekapt. Er komt niets voor terug. De fractie vreest voor een kaalslag in West-Zeeuws-Vlaanderen en wil weten waarom Het Zeeuwse Landschap een kapvergunning kreeg zonder de verplichting tot herplant.  Bij meer dan twintig bomen is herplant pas verplicht, reageert het college. 

Het verdwijnen van de bomen moet er voor zorgen dat het grasveld aan de Kloosterwei zich verder kan ontwikkelen tot een ‘botanisch interessant en bloemrijk grasland’, waar het beschermde kikkertje van slechts drie centimeter groot zich thuis voelt.  Nieuw Gemeentebelang noemt de populieren gezichtsbepalend, maar dat weerlegt het college. De gemeente heeft van tevoren overleg gehad met bewoners aan de Eedeweg. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement