Volledig scherm
© stock.xchng

Boeren en tuinliefhebbers blij met regen

OSSENISSE - Het regent eindelijk weer (wat) na enkele weken zonder noemenswaardige neerslag.

Akkerbouwers en ook tuinliefhebbers zijn er erg blij, zo blijkt uit willekeurige reacties op Twitter.

Gerard Mangnus, akkerbouwer in Ossenisse en voorzitter van landbouworganisatie ZLTO Hulst, verwelkomt het hemelwater op het sociale medium in ouderwetse taal: '13 mm #akkerregen in #Ossenisse. Zijt welgekomen!!'

Een tuinliefhebber, Nefue@eenhoornstad, heeft in Oostburg dezelfde hoeveelheid regen gemeten en verzucht 'eindelijk eens wat neerslag voor de tuin, 13 mm #oostburg'.

Met name de telers van aardappelen zitten ernstig verlegen om regen. Door de aanhoudende droogte is het lastig de aardappelen ongeschonden te oogsten. Wie dat kon, zorgde er zelf voor dat zijn land voor de oogst goed nat werd, maar niet veel akkerbouwers in Zeeland beschikken over zoet oppervlaktewater waarmee mag worden gesproeid.

De verwachting van het KNMI is dat het in de loop van de ochtend droog wordt vanuit het zuidwesten, dus allereerst in Zeeland, en dat opklaringen het land binnentrekken. Morgen, zondag, zou weer een volledig droge dag worden. Van maandag tot en met vrijdag is de kans op overigens beperkte neerslag vrij groot.