Zo moeten de akkerranden bij boer Harm van Hoeve in Zaamslag er uit gaan zien. De inheemse kruiden vinden later hun weg naar de consument via de Nederlandse startup Ptthee, die thee-abonnementen aanbiedt.
Volledig scherm
Zo moeten de akkerranden bij boer Harm van Hoeve in Zaamslag er uit gaan zien. De inheemse kruiden vinden later hun weg naar de consument via de Nederlandse startup Ptthee, die thee-abonnementen aanbiedt. © Ptthee

Boer Harm uit Zaamslag zaait kruidenthee

VLISSINGEN - Boer Harm van Hoeve uit Zaamslag verbouwt dit jaar thee. Van Hoeve heeft bij zijn boerderij in Zaamslag  3500 vierkante meter ingezaaid met kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad en korenbloem.

Dat doet hij voor de Nederlandse startup Ptthee. Een deel blijft op het land staan als voedsel en schuilplaats voor vogels en beestjes, een deel gaat naar Ptthee, dat de kruiden door heel Nederland online verkoopt via thee-abonnementen. Het idee om akkerranden te gebruiken voor inheemse (thee)kruiden slaat aan.

Ptthee heeft over heel Nederland boeren bereid gevonden er aan mee te doen. Van Hoeve, die lid is van de agrarische natuurvereniging Groene Oogst,  is de eerste in Zeeland. Deze week werd drie kilo zaaizaad afgeleverd. Die zitten inmiddels in de grond. ,,Ik ben benieuwd hoe dat er uit gaat zien, deze zomer”, zegt de boer. ,,Nu eerst maar eens wachten op een regenbuitje.” Vóór boerderij Pauwvliet heeft hij ook nog een paar honderd vierkante meter met bloemenmengsel ingezaaid. ,,Dan kunnen voorbijgangers voor een klein bedrag zelf een bosje bloemen plukken.” 

 1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
  PREMIUM

  Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

  SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.
 2. ‘Het voelt gewoon niet alsof het examenjaar is afgesloten’
  Rubriek: In het nieuws

  ‘Het voelt gewoon niet alsof het examenjaar is afgesloten’

  Donderdag kan de vlag voor veel examenleerlingen uit want dan is het de nationale dag voor geslaagde scholieren. Ook voor Fenna Capelle (17) uit Zuiddorpe. Normaal gesproken zou zij deze periode in spanning afwachten of ze wel of niet geslaagd zou zijn. Doordat haar examenjaar door de coronacrisis noodgedwongen werd afgebroken, weet ze op basis van de resultaten van haar schoolexamens al zeker dat ze geslaagd is aan het gymnasium op het Reynaertcollege in Hulst.