Blaas of Glory speelde eerder Vestrock en festival De Ballade (foto)  plat. Op 15 mei staan ze op Circus Vliet in Terhole.
Volledig scherm
Blaas of Glory speelde eerder Vestrock en festival De Ballade (foto) plat. Op 15 mei staan ze op Circus Vliet in Terhole. © Nicolai Peter

Blaas of Glory op festival Circus Vliet in Terhole

TERHOLE -  Oost-Zeeuws-Vlaanderen heeft er dit jaar een festival bij. Fanfare Excelsior uit Terhole strijkt neer met Circus Vliet. Blaas of Glory is één van de grootste namen. 

De fanfare houdt voor de tweede keer een festival, na het succes van Festival Vliet in 2018.  De fanfare vierde het 115-jarig jubileum met twee dagen lang optredens.  Dat was veel werk maar smaakte ook naar meer. ,,We wilden het nu iets kleiner doen, maar  zoiets kún je eigenlijk niet klein doen”, zegt voorzitter Martijn Leenknecht.

Brainstormsessie

Excelsior legt de lat hoog. In oktober hield de fanfare zintuigenconcert Prikkels!, waarbij bezoekers de muziek konden proeven, voelen en ruiken. Na een brainstormsessie ontstond het idee voor een circus.  Circus Vliet wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei gehouden op een veld aan de Hulsterweg. Op vrijdagmiddag staan basisscholieren centraal: klassen worden uitgenodigd om kennis te maken met het circus. 's Avonds treden Woodworks, CofffeeVille en Blaas of Glory op. De heavy metal marching band speelde meermaals in een stampvolle kapel op Vestrock.

Zaterdag staat er een piste in de tent, voor meerdere familieshows. De fanfare treedt op met artiesten van de opleiding Fontys Academy of Circus and Performance Art.  Ook zijn Tijl Damen, Theatergroep Hilaria, Jeugdcircus Reinardi en jongerentoneel Showtime! te zien.  's Avonds is het Eurovisie Songfestival te zien op groot scherm.

Kaartjes voor vrijdagavond kosten 20 euro in de voorverkoop. Op zaterdag variëren de prijzen van 2,50 tot 7,50 euro per show. Een combiticket voor zaterdag kost 12,50 euro. Kaarten via wicket.be/fanfare-excelsior-terhole.