Volledig scherm
Kreverhille liet zaterdag in Ossenisse zien dat je niet altijd bang hoeft te zijn voor bijen. © Ronald den Dekker

Bijen kunnen ook zachtaardig zijn

OSSENISSE - De meeste mensen proberen een bij zo snel mogelijk van zich af te slaan. Voor Jean–Pierre Slootmans van de bijenparingsstand Kreverhille in Ossenisse zijn bijen echter kleine huisdieren die heel zachtaardig kunnen zijn.

„Zeker de raszuivere carnicabijen die we hier telen zijn zo zachtaardig dat de imker er haast zonder beschermende kledij mee kan werken”, aldus Slootmans. Zaterdag zette Kreverhille de deuren open voor het publiek. Ruim zeventig mensen bezochten het teeltstation. Kreverhille verleent diensten aan imkers door het produceren van darren, het leveren van koninginnen en educatie. De vereniging telt zo’n 130 leden.

Bezoeker Sjef de Boeij uit Ossenisse voelde zich goed thuis tussen de carnica’s. „Als gemeentewerker heb ik heel wat bijennesten moeten verwijderen. Sommige bijen waren zeer agressief. Ik ben dan ook vaak geprikt en droeg op den duur wel beschermende kleding.” De imkers in de regio zetten hun kasten vooral uit in boomgaarden om de percelen te bestuiven. De bezoekers konden zaterdag ook kennis maken met bijenproducten.