Volledig scherm
© Thinkstock

Bij De Buurderij in Graauw koop je rechtstreeks van de boer

GRAAUW - De Buurderij, waar onder andere boeren hun producten rechtstreeks aan klanten verkopen, opent maandag 25 maart in het gemeenschapscentrum van Graauw. Er gaan alleen ambachtelijke producten van de hand, zegt initiatiefnemer Gerda Leys.

In Graauw opent de veertiende Buurderij in Nederland. ,,Het is een direct verkooppunt, dus zonder tussenpersonen", vertelt Leys. ,,De producten moeten zelf gemaakt zijn en maximaal 250 kilometer van de Buurderij vervaardigd zijn.” De producten liggen niet in de supermarkt. Zo is er kaas van geitenkaasboerderij Pollehof in Kwadendamme en vlees van de biologische angusfokkerij Poelzicht in 's-Heer Abtskerke. ,,De meest dichtstbijzijnde verkoper is brouwerij De Kip in Ossenisse.” De Meulekar in Spui verkoopt zelfgemalen bakmix.  

De producten zijn ietsje duurder dan elders, geeft Leys aan. ,,Omdat de boer een goede prijs krijgt, niet onder de verkoopprijs zoals wanneer hij aan de supermarkt verkoopt.” Vanaf 25 maart is de Buurderij iedere maandag geopend vanaf 17.00 uur. Producten moeten van tevoren besteld worden op boerenenburen.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement