Volledig scherm
De verhuisdozen in het nieuwe pand van de bibliotheek zijn net uitgepakt. © Boaz Timmermans

Bibliotheek Hulst heropend in binnenstad

HULST - De bibliotheek van Hulst is maandag heropend aan het 's-Gravenhofplein, nadat de bieb twee weken geleden dicht moest in het om veiligheidsredenen gesloten gemeenschapscentrum Den Dullaert.

,,We zitten in de binnenstad van Hulst, iets wat we al zo lang wilden", stelde directeur Rudi Crombeen van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen vlak voor de heropening om één uur maandagmiddag haast juichend vast. ,,Alleen de omstandigheden zijn triest."

In twee weken een bibliotheek verhuizen is ook geen sinecure gebleken. Het moest van stel op sprong gebeuren na de door de gemeente opgelegde sluiting van Den Dullaert. Crombeen bedankte alle medewerkers en niet te vergeten alle vrijwilligers die een handje hebben toegestoken. ,,Ze hebben allemaal keihard gewerkt."

Volledig scherm
Buitenzijde bibliotheek Hulst aan het 's-Gravenhofplein, nog zonder logo. © Harmen Van Der Werf

Nog niet alles was klaar bij de heropening in het voormalige winkelpand van de Action. De computers konden nog niet worden aangesloten. ,,Volgende week woensdag komt KPN om een vaste aansluiting te maken", vertelde Crombeen, ,,eerder kon niet."

De huisvesting is tijdelijk. De bibliotheek krijgt een vaste plek op de begane grond van de nieuw te bouwen Residentie 's-Gravenhof, op steenworp afstand van de vroegere Action-winkel. In de zomer zou de nieuwbouw al klaar moeten zijn. Crombeen vroeg zich af of dat wel zal lukken. ,,Maar voorlopig zitten we aan het 's-Gravenhofplein prima."

Hulstenaren leken overigens niet op de heropening te kunnen wachten. Vorige week, toen veel nog moest worden ingericht aan het 's-Gravenhofplein, stonden al mensen voor de deur, zei één van de medewerkers.  ,,Ze hebben ons gemist. Dat is een goed teken, toch?"

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement