Volledig scherm
Het huidige pand aan het 's-Gravenhofplein gaat tegen de vlakte. © Camile Schelstraete

Bezorgdheid over leegstand winkelruimte Gravenhofplein Hulst

HULST - De meningen over winkels in het nog te bouwen appartementencomplex aan het 's-Gravenhofplein, zijn behoorlijk verdeeld in politiek Hulst. Een aantal partijen vraagt zich af of er wel vraag naar is.

Groot Hontenisse, PvdA en SP stelden de winkels onder het complex van 66 appartementen deze week ter discussie in een commissievergadering van de gemeenteraad. VVD'er Dominique van Haperen vroeg zich zelfs af of 'er geen tweede Onder de Toren ontstaat'. Alle winkels in appartementencomplex Onder de Toren, bij de basiliek, staan immers leeg.

Wethouder Jean-Paul Hageman probeerde de zorgen weg te nemen. Het zou mooi zijn als er winkels in het complex komen, maar dat hoeft niet. ,,Als er zich geen kandidaten melden, kunnen er ook appartementen in komen. Dat is aan de ontwikkelaar." 

Het appartementencomplex komt aan het 's-Gravenhofplein in de binnenstad van Hulst. Het voormalige pand van Action moet daarvoor gesloopt worden. Hulst doet het gebouw voor 2,1 miljoen euro van de hand, volgens Hageman een 'marktconforme prijs'. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement