Waterdunen.
Volledig scherm
Waterdunen. © Boaz Timmermans

Bezoekers Waterdunen kunnen straks op meer plekken parkeren

GROEDE - Het nieuwe natuur- en recreatiegebied Waterdunen bij Groede trekt straks naar verwachting heel wat bezoekers. Maar waar moeten al die dagjesmensen hun auto kwijt? Een perceel bij de rioolzuiveringsinstallatie aan de Puijendijk moet uitkomst bieden.

Stichting Het Zeeuwse Landschap wil in Waterdunen een startpunt voor excursies bouwen. Voor kinderen moet er speelnatuur komen. Het plan is ‘Welkom in Waterdunen’ gedoopt en moet genoeg toeristen naar het natuurgebied bij Groede lokken. Veel van die bezoekers moeten wel ergens parkeren. Er zijn wel twee grote parkings aan de andere kant van het gebied, bij het strand, maar het huidig aantal parkeerplaatsen aan de zuidelijke ingang van het gebied is niet voldoende, denkt het college van burgemeester en wethouders in Sluis. 

Het dagelijks bestuur heeft zijn oog laten vallen op een perceel aan de Noordweg 7 bij Groede, vlak naast de rioolzuiveringsinstallatie aan de T-splitsing met de Puijendijk. Daar moet een parkeerterrein voor zeventig auto's komen. Voordat het parkeerterrein aangelegd kan worden, moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Een commissievergadering van de gemeenteraad vergadert daar, ondanks de coronacrisis, dinsdag over in het belfort in Sluis.